Waarom draad frezen optimaal is voor uw productie

 

Draadfrezen is in veel opzichten een zeer efficiënte manier van het snijden van draad. Er zijn veel voordelen te benoemen ten opzichte van andere draadmethodes. In deze case gaan wij dieper in op hoe draadfrezen uw proces kunnen optimaliseren. Dit doen wij door de voordelen te benoemen en deze te illustreren met een praktijk voorbeeld.

Bedrijfszekerheid en Kwaliteit

Doordat de spanen korter zijn en de snijkrachten aanzienlijk lager zijn dan bij andere draadmethoden wordt de kans op onderbrekingen van het proces tot een minimum gebracht. Doordat de diameter van de draadfrees kleiner is dan die van de schroefdraad kan hij nooit vast komen te zitten. Dit betekend dus dat het werkstuk bij een probleem, in tegenstelling tot andere draadmethoden, niet vernietigd hoeft te worden. Naast een bedrijfszekerder proces levert draadfrezen ook een betere kwaliteit bij de schroefdraad. Ook dit komt doordat de draadfrees licht snijdt. Het resulteert in een betere tolerantie, hoek en een betere afwerking van het oppervlak. Zeker bij het werken met strikte oplever voorwaarden is dit een behoorlijk voordeel.

Draadfrezen zijn universeel inzetbaar

Er zijn meerdere factoren die er voor zorgen dat draadfrezen zo universeel inzetbaar zijn. Op het gebied van materiaal kunnen ze namelijk in Staal, Roestvrijstaal, Gietijzer, Non-ferro en Super legeringen gebruikt worden. Ook zowel linkse als rechtse draad kunnen gemakkelijk met dezelfde frees gemaakt worden. Als er gekeken wordt naar draadsoorten dan scoort de draadfrees ook goed op universaliteit. Met een Metrische draadfrees kan bijvoorbeeld ook metrisch-fijn draad gemaakt worden. Zolang de spoed gelijk is kan één draadfrees ingezet worden in gaten met verschillende diameters. Draadfrezen op de draaibank is Zeker bij de bewerking van verschillende type gaten werkt een draadfrees uiterst optimaliserend. Het bespaard niet alleen in de aanschaf van veel verschillende gereedschappen, ook zorgt het voor minder gereedschapswissels in het productieproces. Wist u dat het ook mogelijk is om te draadfrezen op een draaibank? In combinatie met aangedreven gereedschap kan er ook op een draaibank van bovengenoemde voordelen genoten worden.

Draadfrezen zijn economisch voor machine en energieverbruik

Dankzij het lichtsnijdende karakter van de draadfrees en het feit dat de spindel niet voor iedere draad gestopt en omgekeerd hoeft te worden wordt de levensduur van de spindel aanzienlijk verlengt. Dit heeft dan ook direct als voordeel dat het energieverbruik van de machine drastisch verminderd. Door traditioneel tappen te vervangen voor draadfrezen wordt een win-win situatie gecreëerd.

De Case:

Vraag hier een gratis test frees aan bij een van onze specialisten!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.